Broer og kroner

Broer og kroner

Broer er sammenhengende kroner av gull eller porselen. En krone er en tannerstatning som lages når tannen ikke lenger kan repareres med fylling, dvs. at det er for lite frisk tannsubstans igjen av tannen

Broer

Broer er sammenhengende kroner av gull eller porselen, som skal erstatte en eller flere tapte tenner i en tannbue/tannrekke. Disse må festes på egne tenner, og blir sittende fastsementert i munnen. Broer fremstilles på samme måte som kroner i samarbeid med våre tannteknikere.

Kroner

En krone er en tannerstatning som lages når tannen ikke lenger kan repareres med fylling, dvs. at det er for lite frisk tannsubstans igjen av tannen. Kroner ser naturtro ut, og har dessuten lang levetid.

Kroner lages ved at tannlegen former restene av tannen, og det tas avtrykk og farge. Dette sendes til våre tannteknikere, som lager kronen på modeller som er tilnærmet identiske de eksisterende forholdene i din munn. Mens pasienten venter på kronen, får den en midlertidig krone som beskytter tannen. Kronen prøves deretter på pasienten, og den blir sementert utenpå den preparerte tannen med en kraftig sement tilpasset sitt formål.

E-post:
hille@dreggentann.no

Tlf:
55 32 85 78

Adresse:
Dreggsalmenningen 10-12
5003 Bergen

Våre tjenester