Tannbleking

Tannbleking

Har du misfargede tenner? Synes du det er skjemmende å smile? Kontakt Tannlegen i Dreggen.

Vi kan hjelpe deg med bleking, enten hjemmebleking eller bleking på vår klinikk.

Hjemmebleking

Vi tar et avtrykk av dine tenner og lager en skinne til blekingen. Skinnen fylles opp med en gitt mengde blekemiddel, og plasseres over tennene. Denne type behandling tar som oftest 1 uke, og resultatet kan holde seg bra i mange år. Tennene dine kan bli følsomme for varme og kalde væsker under blekeprosessen, men dette er somregel forbigående.  Under blekeprosessen er det viktig å ikke innta fargesterke matvarer/drikkevarer/nytelsesmidler som tobakk, kaffe, blåbær eller rødvin.

Bleking på vår klinikk

Hos Tannlegen i Dreggen er det mulig å få hvitere tenner i løpet av kun et besøk. Blekemidlene vi bruker, er kraftigere enn hjemmeblekingsmiddelet, og det brukes et spesielt lys for å aktivere og effektivisere blekemiddelet.

Viktig å huske på før bleking

Tennene bør renses nøye for å få vekk tannstein og plakk, slik at blekemiddelet får jevn kontakt med hele overflaten. Karies og utette fyllinger må utbedres før blekingen starter for å unngå at blekemiddelet trenger inn og skader nerver. Gamle fyllinger i blekeområdet blir ikke hvitere ved bleking, og må skiftes til riktig farge etter behandlingen.

Hva forårsaker misfarging av tennene?

Tennenes overflate misfarges fordi man drikker mye kaffe, te eller rødvin. De kan også misfarges av tobakk og snus, eller matvarer med mye fargestoffer, som blåbær. Andre årsaker til misfarging kan skyldes tannskader som gjør at nervene i tannen dør. Dette gir en grå eller en gråblå misfarging. Dersom man inntar for mye fluor mens tennene er under utvikling, kan dette vise seg som hvite flekker på de permanente tennene. Dette kalles Dental Fluorose.

E-post:
hille@dreggentann.no

Tlf:
55 32 85 78

Adresse:
Dreggsalmenningen 10-12
5003 Bergen

Bestill time

Send oss en melding, så kommer vi tilbake til deg.


Haster ikkeHaster

Våre tjenester