Fylling

Fylling

Dersom et hull(karies) er i ferd med å bryte gjennom tannens emalje, må dette behandles.

I tannen legges det en fylling som erstatning. Amalgam brukes ikke lengre til dette formål.

Kompositt

Kompositt brukes som tannfylling, og gjenoppretter tannens form, funksjon og farge. Kompositt herdes ved lys og kan tygges og pusses på med en gang.

Glassionomer

Glassionomer er tannfargede fyllinger som brukes der man forventer at det er risiko for nytt hull. Disse materialene er ikke så fine i fargen og i overflaten som kompositt, men de avgir litt fluor som forhindrer derfor karies.

Gull og porselensfyllinger

Gull eller porselensfyllinger brukes ved store kaviteter der det kreves stor styrke eller er store tyggekrefter. Våre tannteknikere støper disse fyllingene etter avtrykk og modeller av tennene. Støpte innlegg er mye dyrere enn hvite fyllinger (kompositt), og det kreves flere seanser hos tannlegen. Holdbarheten på innlegg i gull og porselen er lengre enn for kompositt-fyllinger og andre fyllingsmaterialer.

Ønsker du å bytte en amalgamfylling til en kompositt/glassionomerfylling?

Hvis en amalgamfylling må fjernes, erstattes den av en tannfarget fylling (kompositt eller glassionomer). Mange pasienter vil gjerne skifte amalgamfyllinger til tannfargede restaureringer av kosmetiske hensyn. Om amalgamfyllingene ikke er altfor store, lar dette seg som regel gjøre. En amalgamfylling over mange flater(sider) av en tann, må i enkelte tilfeller skiftes til en krone.

E-post:
hille@dreggentann.no

Tlf:
55 32 85 78

Adresse:
Dreggsalmenningen 10-12
5003 Bergen

Våre tjenester